Budinca de tapioca cu jeleu de coacaze rosii

Timp pregatire
30 minute

Ingrediente

  • 1/2 cana de tapioca
  • 3 cani de lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 4 linguri de indulcitor pe baza de Stevia de la Green Sugar
  • 250 g coacaze rosii
  • 1 lingurita agar-agar

Mod de preparare

Intr-un vas se pune jumatate de cana de tapioca, apoi se adauga laptele. Pastaia de vanilie se despica, se scoate miezul si se adauga peste lapte si tapioca. Se pune vasul la fiert, la foc mic amestecand usor. Cand boabele de tapioca se vor umfla si vor deveni transparente inseamna ca sunt gata.

Cu cateva minunte inainte de a opri focul adaugam 2 linguri de indulcitor pe baza de stevia, Green Sugar. Acest indulcitor are valoare energetica zero si putere de indulcire egala cu a zaharului.

Intre timp pregatim jeleul de coacaze rosii.

Intr-o cratita se pun coacazele rosii, indulcitorul pe baza de Stevia ,se acopera cu apa si se lasa sa fiarba. Dupa ce a scazut apa si s-a format un sirop mai gros, se adauga agar-agarul si se mai lasa pe foc timp de 2 minute.

Jeleul de coacaze rosii se pune in pahare, se aseaza paharele pe o suprafata inclinata si se lasa sa se raceasca. In jumatatea ramasa libera se adauga budinca de tapioca si se da la frigider pentru cel putin o ora. Inainte de servire se decoreaza budinca de tapioca si jeleu de coacaze cu fructe poaspete.

Reteta pregatita de Simona, @simonapatras.blogspot.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise