Budinca de taietei cu branza de vaci si caise

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 250 g branza de vaci,
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  • 1 varf de cutit zahar,
  • 350 g taietei fierti,
  • 8 caise mijlocii, fara samburi,
  • 1/2 l lapte,
  • 4 oua,
  • scortisoara si zahar pudra pentru presarat;
  • unt si
  • zahar pentru forma.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 170gr.. Se spala caisele si li se scot samburii.

Se separa albusurile de galbenusuri. Se pune laptele pe foc si cand incepe sa fiarba, se da deoparte si se incorporeaza galbenusurile, batandu-le usor cu telul (laptele nu trebuie sa mai clocoteasca). Se indulceste crema astfel preparata cu putin zahar si dupa ce s-a racit se adauga branza de vaci, zeama de lamaie si la sfarsit albusurile batute spuma.

Se incorporeaza apoi in budinca taieteii fierti si caisele taiate spalturi.

Se unge cu unt o forma, se presara cu zahar si se toarna in ea compozitia.

Se da budinca 40 de minute la cuptorul incins si inainte de a o servi se presara cu zahar pudra si praf de scortisoara.

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Papricas de hribi cu mamaliguta

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise