Dupa ce s-a spalat bine , spanacul se opareste 5 minute, intr-o cratita, numai in apa care a ramas pe frunze dupa ultima spalare si sucul care se elimina din frunze cind acestea se moaie prin oparire, la foc mic, amestecindu-l cu lingura.Se desarta apoiin strecuratoare, unde selasa pina cind se raceste.Franzelase inmoaie in laptele rece pina cind il absoarbe, apoi se trece prin masina de tocat, impreuna cu spanacul.Se pregateste sosul alb si, dupa ce s-a racit, se amesteca cu spanacul, smintina, brinza rasa nedesarata, galbenusurile si mararul taiat marunt.Albusurile batute spuma se amesteca usor cu compozitia, prin rasturnare, de jos in sus, se desarta intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata cu pesmet si se niveleaza.Se coace 40-50 minute in cuptorul bine incins, in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor.Nu se deschide cuptorul 20 minute.Cind este coapta, budinca se rastoarna pe platou si se serveste fierbinte, ca fel intii, sau ca garnitura la fripturi de orice fel.In aceasta compozitie se pot adauga 100-150 g sunca taiata in patratele, inainte de a se amesteca cu albusul.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise