BUDINCA DE PUI

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 grame carne de pui;
  • 300 grame paste(de preferat penne);
  • 2 oua;
  • 100 ml lapte;
  • 100 grame unt;
  • 50 grame pesmet;
  • 150 grame cascaval;
  • sare,piper,50 ml ulei masline.

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert in apa care clocoteste,adaugand putina sare,respectand timpul de fierbere;

Dupa ce au fiert,se trec printr-un jet de apa rece pentru a stopa fierberea si usor racite se freaca cu ulei de masline,pentru a nu se lipi si a le conferi o stralucire;

Carnea de pui se spala,se usuca bine,intr-un servet absorbant,se taie bucatele mici;

Galbenusurile de la oua se bat si se amesteca cu laptele,dupa care se adauga carnea;

Peste aceasta copozitie se adauga albusurile batuta spuma,se amesteca usor toate ingredientele,se asezoneaza,dupa gust;

Se ia un vas termorezistent,se unge cu unt,se tapeteaza bine cu pesmet,se toarna compozitia si se da la cuptor,la foc potrivit,timp de 40-50 minute;

Cu 5-10 minute inainte de a fi gata,se presara deasupra cascavalul ras, se da la cuptor pentru gratinare.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise