Budinca de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca orez
  • 4 cesti apa
  • 1/2 kg mere
  • 1/2 borcan dulceata
  • 1 margarina
  • 200 g zahar
  • scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lamaie

Mod de preparare

Fierb orezul cu apa. Curat merele, tai felii, le stropesc cu zeama de lamaie, zahar, scortisoara si un plic de zahar vanilat. Cand orezul este fiert, il amestec, cu 1/2 margarina si zaharul ramas. Asez intr-un vas de yena uns cu margarina, un strat de orez, un strat de mere, gemul, iar un strat de orez. Tai cuburi de margarina peste stratul de orez, presar cu zahar vanilat si coaja de lamaie. Daca doriti puteti orna cu fructe confiate sau din dulceata. Dau la cuptorul incins pentru 15 minute. Se poate servi atat cald cat si rece.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise