Budinca de paine (dupa reteta lui Jamie Oliver)

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 felii de paine toast
  • 8 galbenusuri (eu am pus 7 galbenusui)
  • 100 grame de unt (se pot pune si 150gr)
  • 1 ou (eu am pus 2 oua)
  • 500 ml lapte
  • 200 grame gem de caise
  • 150 grame zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/4 cuisoare pisate
  • esenta de vanilie (optional)

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu scotisoara, nucsoara, cuisoarele si coaja de portocala. Cu acest unt aromat se unge tava in care se va coace budinca, si feliile de paine, una cate una. Dupa ce le-am uns le-am taiat pe diagonala si le-am asezat in tava una langa alta.

Ouale si galbenusurile le-am amestecat cu zaharul. Trebuia adaugata si esenta de vanilie, dar eu am exclus-o din reteta. Dupa ce s-a topit bine zaharul am adaugat laptele fiert, amestecand continuu.

Acest amestec l-am turnat in tava peste feliile de paine. Tava se pune intr-un alt vas care se umple cu apa pana la jumatatea tavii.

Se da la cuptor 45 de minute la 200 de grade. Dupa cele 45 de minute se scoate tava, se unge budinca cu gemul de caise si se mai da la cuptor inca 15 minute.

Dupa ce am scos-o din cuptor am acoperit-o pentru a se inmuia painea si am lasat-o sa se raceasca.

E buna ca si desert sau se poate servi la micul dejun.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise