Budinca de orez cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cana de orez (aproximativ 250 g )
  • 2,5 cani cu lapte (de regula masor orezul si laptele il pun de doua ori si jumatate), zahar, vanilie, scortisoara si un pic de sare
  • 3 linguri smintina
  • 1 ou
  • 4 mere mari

Mod de preparare

Am fiert o cana de orez (aproximativ 250 g ) in 2,5 cani cu lapte (de regula masor orezul si laptele il pun de doua ori si jumatate), zahar, vanilie, scortisoara si un pic de sare.Orezul a fiert 20 de minute dupa care l-am pus la racit, acoperit, ca sa ia tot laptele.

Alaturi, 3 linguri de smintina am amestecat bine cu un ou si cu orezul racit.

O tava cu pereti detasabili am tapetat-o cu margarina si pesmet, am pus orezul si l-am aranjat ca un blat.

4 mere spalate, curatate si taiate in 2 , se taie in felii subtiri, ca ceapa si se pun peste orez, pina ce se umple toata suprafata. Peste mere (le rasfiram putintel) punem zahar brun ,zahar vanilat si scortisoara si dam la cuptor 40 minute.

Dupa ce s-a copt, dam jos peretii detasabili ,o lasam cam 30 de minute sa se raceasca si sa se inchege !

Este gustoasa budinca, aspectuoasa si usor de facut !

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise