budinca de orez cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ai nevoie de: 200 g orez
  • un litru de lapte
  • 8 linguri de zahar
  • un plic zahar vanilat
  • coaja de portocala
  • 3 galbenusuri
  • un kg de mere
  • 2 linguri de unt.

Mod de preparare

Alegi si speli orezul, apoi il pui la fiert in apa. Separat, aduci la fierbere laptele cu 4 linguri de zahar si aromele. Cand bobul a inceput sa se umfel, scurgi orezul si il adaugi peste lapte.

Lasi la foc mic, amestecand, pana cand scade. Acoperi cratita si o lasi deoparte o jumatate de ora. Intre timp, spala si curata merele, apoi taie-le felii cat mai subtiri.

Presara deasupra lor restul de zahar si lasa-le sa stea asa tot o jumatate de ora. Amesteci orezul cu lapte cu o lingura de unt si cu galbenusurile.

Cu restul de unt ungi o forma. Pui un strat de orez, un strat de mere, un strat de orez, un strat de mere si bagi budinca la cuptor, pana se leaga si se rumeneste.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise