Budinca de macaroane cu sunca

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g macaroane,
  • 150 g sunca de Praga,
  • 200 g parmezan sau cascaval,
  • 200 ml frisca nebatuta (smantana dulce),
  • 3 galbenusuri,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara.

Mod de preparare

Se fierb macaroanele \"al dente\", in apa cu sare. Se taie sunca felii si se rade parmezanul (cascavalul). Se amesteca bine frisca sau smantana cu galbenusurile si jumatate din branza rasa, se adauga fasiile de sunca si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. In compozitia astfel preparata, se incorporeaza macaroanele fierte si scurse, apoi se rastoarna intr-o forma de budinca (termorezistenta) si se presara cu restul de cascaval. Se baga la cuptorul incins la 200°C si se coace, pana ce s-a rumenit frumos. Se serveste imediat.

Reteta \"internationala\": La Hollywood, la restaurantul \"Mimosa\" (frecventat de actori), aceasta budinca - mancarea preferata a lui Hugh Grant - se prepara dupa o reteta \"internationala\": macaroanele si compozitia cu oua, sunca si cascaval, se asaza straturi-straturi, ca un sandvis american urias.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise