Se pun la inmuiat stafidele cu apa calduta in care se toarna putina esenta de rom.
Se pune laptele la fiert cu zaharul vanilat si zaharina iar cand clocoteste se toarna grisul in ploaie amestecandu-se mereu sa nu se prinda. Dupa ce a fiert se lasa apoi sa se raceasca,
Galbenusurile se bat cu un praf de sare, iar albusurile se bat spuma. Galbenusurile impreuna cu albusurile si stafidele se amesteca cu grisul cu lapte.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Se da la cuptor pentru o jumatate de ora.
Dupa ce se scoate de la cuptor se pun pe deasupra feliute de portocala taiate subtiri si in final se presara scortisoara.
Se poate servi calda dar si rece.
Se pune suflet cat va lasa inima.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise