Gris imbibat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Budinca aceasta imi place de cind eram mica;o fac des.
  • E o budinca pt.casa.Nu e un dulce f.elegant.Am invatat reteta,de la o matusa.
  • -5 oua
  • -10 linguri de zahar
  • -2 linguri de apa
  • -1/2 lingurita de praf de copt
  • -vanilie(dupa gust)
  • -10 linguri de gris
  • -cca 1 l de lapte sau 1 l si jumatate(eu pun 1,5),putin indulcit si putina vanilie
  • Pt cantitatile astea,folosesc o tava de cca 20/30 cm;rezulta 12 bucati.

Mod de preparare

Ouale,zaharul si apa se bat f.bine,sa se ingroase compozitia f.tare;compozitia,cade de pe tel,dar cu greutate.

Punem apoi praful de copt(nu-l sting) si vanilia(pun cca 1/2 lingurita de vanilie pudra);se bate inca o data.

Pe urma se pune grisul,in ploaie,dupa fiecare lingura,mestcind usor,cu o lingura de lemn.

Se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu gris,apoi se pune in cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 20-25 minute.Apoi se scoate din cuptor si imediat se toarna peste budinca,laptele putin indulcit si vanilat.Nu trebuie sa incalzim laptele,sau sa-l fierbem.Eu pun pentru 1,5 l lapte,cca 10 lingurite de zahar si vanilez dupa gust.

Se mai pune in cuptor putin,sa se absoarbe laptele.

Apoi,se scoate din cuptor;se serveste rece sau caldut.

Se serveste cu dulceata de cirese,sau fara;mie imi place fara.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise