Descopera reteta usoara si delicioasa de budinca de dovlecei cu carne tocata de vita si cașcaval. Perfecta pentru un pranz gustos sau o cina rapida si sanatoasa, aceasta budinca va deveni preferata familiei tale!
Budinca de dovlecei cu carne tocata este o mâncarica satioasa, care desigur va va impresiona in mod placut.
Aceasta budinca o putem servi fie la masa de prinz sau chiar la cina. Dovleceii sunt foarte îndragiti aici la noi. Poate si pentru faptul ca îi gasim pe tot parcursul anului, nu numai in vara. Aceasta budinca este bogata în legume de sezon, deci bogata în vitamine, fibre si minerale. Dovlecelul contine doar 15 kilocalorii, asa ca poate fi inclus fara probleme în orice cura de slabire. El este bogat in apa si fibre, motiv pentru care te vei satura mai repede si vei tine la distanta foamea pentru mai mult timp. Dovlecelul este o sursa buna de mangan, zinc, potasiu, cupru, fosfor, calciu, folati, vitaminele A, C, B1, B6, B12. De asemenea, in dovlecel gasiti cam toate grupele de substante nutritive, inclusiv carbohidrati, aminoacizi si sodiu, iar asta te va ajuta cu siguranta sa îti mentii sanatatea fizica si mintala. Continutul crescut de magneziu si potasiu ajuta la reducerea tensiunii arteriale, care poate favoriza aparitia infarctului si a accidentului vascular cerebral. De asemenea, dovlecelul ajuta la prevenirea formarii depozitelor de grasime pe vasele de sange (ateroscleroza) si regleaza nivelul colesterolului, datorita continutului mare de fibre. Acestea sunt doar citeva beneficii ale dovlecelului, iar acum sa trecem la modul de preparare.
Modul de preparare:
Vom toca ceapa marunt si o vom cali in uleiul de masline, timp de 7 minute apoi adaugam pasta de rosii, zeama de lamaie si carnea tocata. Amestecam bine ca sa se desfaca toata carnea, sa nu faca gramajoare. Asezonam, apoi o vom lasa la foc mic sa se gateasca, în jur de 15 minute. Între timp vom spala dovleceii si ii dam pe razatoarea mare, apoi ii presaram cu sare, pentru a elimina tot lichidul, dupa care ii vom stoarce bine. Rosiile, dupa ce le-am spalat si uscat le vom taia rondele subtiri, iar smântâna si ouale le vom mixa, condimentam si amestecam pâna când totul se omogenizeaza. Toate ingredientele sunt pregatite, nu ne mai ramâne decât sa pregatim tava în care vom coace budinca. Eu am folosit un vas de ceramica termorezistent la cuptor, pe care l-am uns cu putin ulei de masline. Punem jumatate din cantitatea de dovlecei peste care vom pune compozitia de carne tocata, apoi restul de dovlecei. Acoperim cu rondelele de rosii, deasupra vom turna topingul de smântâna si ou, iar iar la sfarsit presaram cascavalul ras amestecat cu mozzarella si patrujelul tocat. Dam tava la cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru circa 30-35 de minunte. Când budinca s-a rumenit usor putem sa scoatem vasul din cuptor si sa lasam sa se raceasca. Noi am servit-o aproape fierbinte, ce-i drept ca aspectul era atit de frumos, incit nu am mai rezistat. Budinca a iesit foarte delicioasa si am surpins intreaga familie cu gustul ei placut.
Incearca si budinca de dovlecei si telemea, budinca de dovlecei si carne de pui sau budinca de spelta cu dovlecei. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise