Budinca de cornuri si mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cornuri 250 g
  • unt 100 g
  • oua 4 buc
  • mere 750 g
  • gris 50 g
  • zahar 250 g
  • lapte 300 ml
  • vanilie 1/2 baton
  • razatura de coaja de lamaie 20 g
  • stafide 50 g
  • pesmet 25 g
  • sirop de fructe 200 ml

Mod de preparare

Se fierbe laptele impreuna cu 50 g zahar si vanilia, se lasa sa se raceasca si se taie peste cornurile taiate felii subtiri. Merele se curata, se dau pe razatoare si se calesc in unt. Se adauga 150 g zahar si 50 g gris. Se unge un graten cu unt, se pudreaza cu pesmet, se asaza feliile de cornuri si stafidele, iar pe deasupra se toarna galbenusurile de ou, care au fost amestecate cu 50 g zahar, razatura de coaja de lamaie si restul de lapte. Se da tava la cuptor timp de 30 min., se scoate vasul din cuptor, se asaza deasupra merele. Albusurile se bat bine cu restul de 50 g zahar, se toarna albusurile peste mere, se netezeste suprafata si se da vasul la cuptor pentru gratinare.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise