Budinca de clatite

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca de clatite

Ingrediente

  • Pt clatite:10linguri de faina,o cana de lapte,un ou un praf de sare.
  • Pt umplutura:250g brinza de vaci,2 linguri de zahar,2 oua,2 linguri de smintina,o lingura de rom.

Mod de preparare

Se sparge oul intr-un castron se adauga faina in ploaie,amestecind in continuu.Se subtiaza amestecul cu lapte si se obtine un aluat din care se fac 10 clatite.

Umplutura se pregateste atfel:se freaca brinza de vaci cu zaharul,ouale batute bine,smintina si romul.Se unge o cratita inalta cu unt.Se pune o clatita pe fundul cratitei si se pun 4 clatite pe marginea cratitei,apoi se pune un strat de brinza,o clatita si tot asa pina la ultima clatita,iar la sfirsit se inchide cu clatitele de pe marginea cratitei.Se coace la cuptor aproximativ 30 de min,se scoate si se taie felii in raza,atunci cind budinca s-a racit usor.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise