Budinca de chia cu ananas caramelizat

Se pune laptele la fiert.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr seminte de chia
  • 200 ml smantana lichida
  • 300 ml lapte
  • 1 compot de ananas
  • 50 gr zmeura
  • 60 linguri zahar
  • 1 lingura pasta de vanilie

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert. Cand laptele este fiert, se ia de pe foc si se amesteca cu smantana lichida, pasta de vanilie si trei linguri de zahar. Incorporam semintele de chia spalate si scurse in amestecul de smantana si lapte apoi turnam in vasele de servire (pahare, boluri sau borcane-in borcan este usor de transportat si putem degusta budinca la pranz la birou).

Lasam budinca sa se raceasca la frigider minim o ora.

Intr-o tigaie nonaderenta punem trei linguri de zahar si lasam sa se topeasca pana ajung la consistenta unui caramel. Adaugam cu mare grija bucatile de ananas si putina zeama si lasam sa se caramelizeze.

Cand budinca s-a racit, adaugam ananasul caramelizat si decoram cu zmeura.

Pofta buna !

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise