budinca cu cirese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 chifle
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • cuisoare
  • 70 g unt
  • pesmet
  • 750 g cirese

Mod de preparare

Se taie chiflele felii rotunde si se pun la inmuiat in lapte cu zahar, la care s-au adaugat galbenusurile, batute foarte bine.

Separat se curata si se spala ciresele, se scot samburii si se aseaza pe o strecuratoare, pt a se scurge de zeama.

Se ia o forma de budinca, se unge bine cu unt si se tapeteazacu pesmet.

Chiflele inmuiate si sfaramate in lapte se amesteca cu ciresele, se presara cuisoarele, se adauga putin unt topit si la urma albusurile batute spuma.

Se amesteca bine si se introduce compozitia in forma, care se pune pe o baie de apa si se da la cuptor, la foc mic cca 60 minute.Dupa ce s-a copt se rastoarna pe un platou si se serveste calda.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise