Budinca cu carne de vita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g carne de vita
  • 2 felii de paine mai uscata
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
  • 50 ml lapte pentru a inmuia painea.

Mod de preparare

Curatam carnea de grasime si pielita si o fierbem bine. Painea trebuie inmuiata in laptele neincalzit, apoi presata si trecuta, impreuna cu carnea, prin masina de tocat sau tocata la robotul de bucatarie. Daca este necesar, putem o toca de doua ori, carnea de vita fiind mai tare. Intr-un castron, amestecam carnea si painea pasata cu galbenusul frecat inainte cu sare si ulei. Se adauga albusul batut spuma si se amesteca usor. Albusul batut separat si adaugat la urma va face budinca mai pufoasa.Pregatim tava de cuptor, tapetand-o cu faina. Putem folosi si hartie de copt ca sa captusim tava, in loc de faina. Tava de copt se aseaza intr-o cratita mai mare, plina cu apa calda si le dam pe amandoua la cuptor timp de 45 de minute sau pana cand budinca se rumeneste.

Aceasta reteta de budinca cu carne de vita este dietetica si hranitoare si poate fi servita cu garnitura de piure de legume si cu salata verde.

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise