Budinca colorata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 plicuri de budinci de mai multe feluri
  • 2 litri lapte
  • 4 galbenusuri ou
  • 16 linguri zahar
  • 4 albusuri ou

Mod de preparare

Luam un plic de budinca si il punem intr-un bol cu 4 linguri de zahar si 5 linguri lapte si il amestecam. Cam la un plic de budinca se foloseste cca 500 ml lapte, deci restul de lapte care a ramas de la plicul de budinca il punem la fiert. Dupa ce s-a fiert laptele adaugam continutul din bol peste lapte, amestecam pana se ingroasa la foc mic. Adaugam si un galbenus de ou batut cu un pic de zahar in budinca si mai amestecam putin.

Luam budinca de pe foc si o lasam 10 minute sa se raceasca. Intre timp mai amestecam. Separat batem spuma un albus cu jumatate lingurita zahar si il rasturnam peste budinca. Amestecam inca un minut pana se leaga compozitia. Spalam bolurile cu apa rece sau formele si rasturnam budinca in ele.

La fel procedam si cu celelalte 3 plicuri de budinca si asezam cate un strat peste fiecare.

Dupa asta le bagam cam o ora la frigider ca sa iasa bine formele.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise