Budincă de nuci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 175 g. făină
  • 1 ceaşcă de apă
  • 1 l. lapte
  • 125 g. zahăr
  • 50 g. unt
  • 250 g. nuci tocate
  • 50 g. biscuiţi sfărmaţi
  • 2 ouă
  • coaja de la o lămâie.

Mod de preparare

Amestecaţi făina cu ceaşca de apă apoi turnaţi-o încet peste laptele clocotit. Lăsaţi pe foc domol 20 de minute. Adăugaţi zahărul, untul şi coaja de lămâie. Amestecaţi şi lăsaţi vasul la rece. Când compoziţia este abia călduţă, adăugaţi nucile, biscuiţii, 2 gălbenuşuri şi 2 albuşuri bătute spumă. Turnaţi compoziţia într-o formă unsă şi coaceţi o oră la cuptor (potrivit de cald).

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise