Se pare cã vara sa instalat bine si nu vrea sã treacã pe la noi... acest desert îl pregãtesc în zilele mai reci, atunci când nu am de gând sã ies nicãieri...este rãsfãt pur:) dupã un prânz la fel de yummy:)) nu l-am fãcut de mult pânã mi-am amintit de el.
Pentru 6 persoane :
1) Într-un bol pune stafidele cu alcoolul.
Între timp spalã merele , decojeste-le si taiele cubulete ; stropeste-le cu sucul de lãmâie si pune într-o formã pentru cuptor.
Pune stafidele deasupra.
2) Separat amestecã ouãle cu zahãrul si coaja de lãmâie, adaugã laptele , smântâna si amestecã bine.
3) Toarnã preparatul peste mere si dã la gratinat la 180ºC circa de 40 min.
Scoate .
Bate albusele, adaugã zahãrul si bate bine.
Dispune albusele deasupra budinci, dacã vã place puteti face grãmãjoare cu lingura sau spritul.
Dã din nou la cuptor la 180ºC circa 20 min.
Decoreazã si serveste imediat.
Poftã bunã!
www.cozinhaderamona.blogspot.com
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise