Se spala dovleceii, se indeparteaza capetele si pe urma se taie felii subtiri. Ceapa curatata se taie cubulete, iar ardeiul iute - fara seminte si nervuri - se toaca marunt. Fasiile de piept de pui se taie bucatele si se prajesc in uleiul incins, pana ce devin crocante. Se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.
Se prajesc si dovleceii - circa 5 minute - in grasimea incinsa, intorcandu-i pe ambele parti. Se adauga ceapa si ardeiul iute tocat, se rumenesc si ele circa 3 minute, se sareaza si se pipereaza.
Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare si se bat usor ouale intr-o farfurie adanca.
Se prepara sosul: se topeste untul pe baia de apa, se adauga galbenusurile amestecand mereu, apoi sarea, piperul si zeama de lamaie turnata picatura cu picatura. Se bate sosul cu telul, pana ce incepe sa se ingroase, se incorporeaza apa si laptele si se mai lasa sa se incinga bine, fara sa fiarba.
Se iau 3-4 linguri de sos fierbinte si se amesteca usor cu ouale batute, dupa care se toarna inapoi in sos si se incorporeaza cascavalul ras si dovleceii prajiti.
Se scurg spaghetele, se amesteca imediat cu sosul, cubuletele de piept de pui si busuiocul tocat si se servesc fierbinti.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise