Bucatele dulci si racoroase, pentru zile fierbinti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ideia acestor bucatele dulci si racoroase ii apartine Laurei Adamache. Eu am preluat-o si deja am preparat a doua oara aceste minunatii delicioase. Incercati si voi, merita !
  • 4 banane
  • 100 g ciocolata
  • 50g unt
  • Betisoare
  • 100g nuca macinata grosier
  • 100g fulgi nuca de cocos

Mod de preparare

Curam si taiem bananele in bucati, pe care apoi le tragem pe bête. Punem betisoarele cu fructe, intr-un recipient cu capac si le dam la congelator pentru cateva ore, sau de seara pana dimineata.

Punem ciocolata cu untul la topit pe baimarie si pregatim doua castronese pentru cele doua feluri de nuci.

Cand ciocolata este comlet topita si bine amestecata cu untul, trecem fiecare bucatica de banana prin ciocolata si apoi imediat prin nuca.

Se pot servi imediat sau le putem pastra in recipient cu capac, la congelator.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise