Brownies este numele dat de americani, prãjiturilor de ciocolatã cu alune.
Brownies contin mai multã ciocolatã decãt fãinã, acestor ingrediente li se adaugã : fructe seci, cocos, fructe cristalizate, brânzã proaspãtã sau amestec de unt de arahide.
Îi putem servi cu inghetatã sau friscã, se mentin proaspeti câteva zile dacã se pãstreazã intr-un recipient închis.
Acesti brownies sunt de fapt o gresealã culinarã, o bibliotecarã pe nume Brownie, preparând o prãjiturã de ciocolatã a uitat sã punã praf de copt, asa cã prãjitura nu a crescut.Dar ea totusi a servit prãjitura si a avut succes, ajungând un "all-american favorite".
1)Mixeazã bine untul cu zahãrul si coaja de portocalã; adaugã gãlbenusele pe rând , mixând dupã fiecare si la urmã albusele spumã.
Adaugã fãina, nucile si cacao.
Unge cu unt si fãinã o tavã cu dimensiunile de 30 pe 20 cm de preferintã si toarnã blatul.
2)Rupe ciocolata in tablete si dispune-le deasupra blatului.
Dã la cuptor la 200ºC cca. 25 min.
Scoate dupã ce a copt, si rece taie pãtrate.
Serveste decorat cu zahãr pudrã.
Poftã bunã!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise