Brownies Cappuccino

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru stratul de prajitura:
  • 120 g ciocolata amaruie de calitate, rupta in bucatele
  • 85 g unt, taiat bucatele
  • 1 lingurita ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
  • 3/4 pah. zahar
  • 1 fiola de esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 1/2 pah. faina
  • un virf de cutit de sare
  • 1/2 pah. de miez de nuca, taiat bucati nu prea mici
  • Pentru crema:
  • 150 g crema de brinza Almette cu smintina (o cutie) sau Philadelphia
  • 40 g unt moale
  • 3/4 pah. zahar pudra, cernuta
  • 1/2 fiola de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 80 g ciocolata amaruie de calitate
  • 20 g unt
  • 1/4 cana frisca lichida
  • 2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte

Mod de preparare

Prepararea prajiturii:

Se infierbinta cuptorul la 180 Ñ, se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma patrata de 20cm x 20cm. (eu folosesc hirtia de copt)

Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pina cind compozitia devine omogena. Se lasa pina se face calduta, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia. Se adauga pe rind ouale; se bate bine compozitia cu telul, pina devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea, se amesteca ABIA ABIA si se adauga miezul de nuca.

Aluatul se intinde cu lingura in forma si se coace cam 25 min. Se poate verifica cu o scobitoare: daca se lipesc farimituri de ea, este gata. Se scoate din cuptor si se raceste complet.

Prepararea cremei:

Se bate cu mixerul crema de brinza cu untul, pina cind crema devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra, vanilia si scortisoara si se mai bate citeva minute. Crema se unge in strat uniform pe suprafata prajiturii. Se pune la rece pentru 1-2 ore.

Prepararea glazurii:

Se topeste pe baie de apa ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat in apa, amestecind continuu, pina cind glazura devine omogena. Se raceste pina la temperatura camerei.

Se unge glazura uniform pe stratul de crema. Se acopera prajitura si se da la rece pentru minim 3 ore.

Se taie in 24 patrate si se scot din forma in stare rece.

Se servesc reci sau la temperatura camerei. Se pot pastra la frigider, intr-un singur strat, acoperite, pina la 5 zile

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise