BRIOSE

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 225 g zahar
  • 250 g margarina Rama
  • 6 oua
  • 50 g miere
  • 300 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • 1 fiola esenta de rom
  • sare

Mod de preparare

Se pun stafidele la inmuiat in esenta de rom si apa calduta cat sa le acopere.

Se pun ouala, zaharul si un praf de sare intr-un bol si se mixeaza pe foc. Cand zaharul s-a dizolvat si compozitia a inceput sa se ingroase, se stinge focul, lasi putin sa se raceasca si se incorporeaza cu faina cernuta impreuna cu praful de copt, mierea, margarina, zahrul vanilat si stafidele scurse, treptat.

Dupa ce s-a omogenizat, se repartizeaza compozitia in formele de briose, se umple aprox 2/3 din forma.

Se coc in cuptorul preincalzit timp de 25 minute, la foc mediu, pana s-au rumenit frumos. Pofta buna! ! !

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise