Briose turnulet

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (8bc.)100 g spanac congelat,250 g faina,o lingurita cu varf de praf de copt,sare,2 oua,75 ml ulei de masline,150 ml lapte
  • pentru umplutura;Diferite tipuri de branza,dupa preferinta(eu am ales branzica de vaci si o crema de branza pasteurizata ,2 linguri de smantana
  • decor;cateva fire de patrunjel verde,o fasie de ardei rosu

Mod de preparare

1.Se bat bine albusurile cu un praf de sare .Galbenusurile se freaca cu uleiul de masline,se adauga laptele,sare dupa gust,se incorporeaza si spanacul dezghetat la temperatura camerei,apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si la urma albusul batut spuma tare.

Se toarna compozitia in forme de briose,unse cu un pic de ulei,apoi se da la copt cca.25 min.in cuptorul preincalzit.Se scot din forme si se lasa sa se raceasca bine.

2.Se freaca branzeturile cu smantana si se mai adauga sare daca este cazul apoi se da la rece cca.30 de min.

Dupa ce s-au racit briosele,se taie pe jumatate si apoi se umplu cu crema de branzeturi.De jur imprejurul umpluturii se pun frunzulite de patrunjel tocate fin si cubulete mici de ardei.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise