Pentru inceput, preincalzesti cuptorul.
Se apropie 1 Martie si martisoarele au inceput sa apara. Cum eu prefer sa fac cev cu mainile mele, anul acesta va propun niste martisoare dulci.
Pentru inceput, preincalzesti cuptorul. Eu am un aragaz normal, pe gaz, asa incat fixez la temperatura maxima.
Capsunile le speli sub jet rapid de apa rece, le cureti de frunzulite si le pui in blender. Adaugi frunzele de menta spalate si maruntesti totul foarte bine.
Adaugi iaurtul si omogenizezi totul.
Ouale le speli cu apa calduta si detergent de vase ( eu fac asa intotdeauna) si separi albusurile.
Bati albusurile spuma , impreuna cu praful de sare.
Adaugi galbenusurile si mixezi in continuare.
Torni crema de iaurt cu capsuni si zaharul si omogenizezi.
Adaugi cacaoa si faina, iar la final praful de copt ( nestins) si mixezi la viteza mica, pana cand obtii un aluat de consistenta unei smantani subtire, fara cocoloase.
Umpli formele de briose cca 2/3 cu aceasta compozitie si dai la cuptor pentru 25-35 min.
Cand s-au copt, lasi briosele sa se raceasca in forme si intre timp prepari crema pentru decor astfel: mixezi la viteza mica ,branza mascarpone cu zaharul pana cand devine spumoasa si o dai la rece.
O data racite prajiturelele le decorezi cu crema, capsuni si frunzulitele de menta.
Servesti celor dragi alaturi de un sarut dulce.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise