Briose- cupcakes

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • fulgi de ciocolata(eu nu am mai avut asa ca am taiat 150 gr ciocolata de menaj)
  • jumatate de pliculet praf de copt
  • 100 gr unt
  • 80 ml lapte

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul bine, bine, dupa care adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare.

Faina cernuta o amestecam cu faina si cu un praf de sare.

Punem jumatate din faina peste compozitia lichida, amestecam, turnam jumatate din lapte, procedam la fel si laptele si faina ramasa. Amestecam bine pt omogenizare, iar la sfarsit adaugam ciocolata.

Punem compozitia in tava de briose, tapeta cu hartie, umplem fiecare forma 3/4 compozitie.

Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade pt 20-25 de min.

Eu le-am ornat cu frisca si bombonele, dar le puteti orna cum dorit(ciocolata topita, creme).

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise