Briose cu visine si glazura roz

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Briose cu visine si glazura roz

Ingrediente

  • Pentru briose
  • 3 oua
  • 70 gr zahar
  • 30 gr zahar vanilat bourbon
  • 275 ml Caribbean Twist with Watermelon
  • 3 lingurite esenta de cocos
  • 100 gr unt topit
  • 160 gr faina
  • 40 gr praf de pudding de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • visine din conserva, scurse bine (sau proaspete, curatate de samburi)
  • Pentru glazura
  • zahar pudra
  • sirop de visine
  • zeama proaspata de lamaie
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 190°

Intr-un vas bate ouale cu cele doau tipuri de zahar pana cand si-au dublat volumul.Incorporeaza Caribbean Twist with Watermelon, esenta de cocos si untul topit.Intr-un vas amesteca faina cu praful de pudding, praful de copt si sarea.Inglobeaza ingredientele uscate in cele lichide.

Imparte aluatul in 2 tavi de briose (a cate 12 locuri) tapetate cu hartie de copt pentru briose.Presara peste fiecare briosa 2-4 visine si da-le la copt 25-30 minute pana cand au crescut si s-au rumenit usor.

Pentru glazura amesteca zahar pudra cu sirop de visine, zeama de lamaie si putina esenta de vanilie pana cand obti o compozitie usor lichida, ca o glazura.Dupa ce s-au copt briosele,lasa-le sa se raceasca putin apoi glazureaza-le.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise