Briose cu portocala si nuca de cocos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 120 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 1 praf copt
  • 4 lg nuca de cocos
  • 150 ml suc proaspat de portocale
  • pt crema
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata alba
  • suc si coaja de la o portocala

Mod de preparare

Intr-un castron, cernem faina, adaugam praful de copt, zaharul pudra si nuca de cocos. Batem cele doua oua, le turnam peste compozitia uscata si amestecam. Adaugam uleiul si la sfarsit turnam sucul de portocale. Amestecam bine cu un tel. Lasam apoi compozitia sa se odihneasca un pic. Daca iese prea vartoasa, mai puneti un pic de suc de portocale.

Pornim cuptorul la foc mediu.

Pregatim o tava de copt pentru briose. Turnam compozitia in cele douasprezece forme si punem in cuptor, la copt, cam 30 minute.

Dupa ce s-au copt, le scoatem si le lasam sa se raceasca de tot.

Intre timp, pregatim crema. Topim ciocolata alba pe baie de aburi. Spalam portocala bine, o stergem cu un servet si radem coaja, apoi stoarcem sucul. Atentie sa nu se strecoare vreun sambure.

Desfacem cutia de mascarpone, punem branza intr-un castron, adaugam ciocolata topita,coaja si sucul de portocala. Mixam bine, bine compozitia.

Dupa ce s-au racit briosele, le decupam cate un capacel, fie cu o lingurita, fie cu un accesoriu ca cel din poza.

Crema o turnam intr-un poche sau intr-o punga si umplem locasurile din briose. Apoi ornam deasupra cu crema, si presaram cativa fulgi de ciocolata neagra.

Dam la rece pentru o ora, apoi putem servi.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise