Punem malaiul peste faina. Adaugam zaharul si praful de copt si amestecam bine toate ingredientele uscate.
Punem laptele batut (sau iaurtul de baut) peste ulei. Adaugam ouale si amestecam bine cu un tel.
Turnam amestecul de ingrediente lichide peste cel de ingrediente uscate si amestecam pana la omogenizare, dar nu mai mult. In final briosele trebuie sa fie usor zgrumturoase.
Punem in compozitie jumatate din cantitatea de afine si amestecam, pentru ca desertul sa aiba o culoare frumoasa.
Incalzim cuptorul.
Pregatim 24 de forme pentru briose in care punem hartiute.
Cu ajutorul a doua lingurite punem aluat, in fiecare forma, pana la aproximativ trei sferturi din inaltimea acesteia.
Presaram cateva afine deasupra fiecarei prajiturici si introducem tava in cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute.
Cand briosele sunt aurii si trec testul scobitorii, scoatem tava din cuptor.
Lasam prajiturile cu fructe pe un suport timp de 5 minute, le scoatem apoi din forme, cu tot cu hartiute, le punem pe un gratar si le lasam sa se racoreasca.
Servim.
Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/QzlWJtVd7Mk
POFTA BUNA!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise