Briose cu dovlecel si cafea

Pentru inceput trebuie sa va spun ca mi-au iesit 12 bucati de briose frumoase.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 gr dovlecel razuit
  • 130 gr faina
  • 50 gr tarate ovaz
  • 110 gr zahar
  • 100 gr nuca
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1lingurita cafea solubila
  • 30 ml apa calduta
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat

Mod de preparare

Pentru inceput trebuie sa va spun ca mi-au iesit 12 bucati de briose frumoase.

Incepem prin a razui dovlecelul pe razatoarea mica.

Nucile le prajim putin si le tocam cu un cutit, cat mai grosier.

Cafeau solubila o dizolvam in 30 ml apa calduta.

Faina impreuna cu taratele de ovaz, cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul le amestecam intr-un bol.

Spargem ouale, adaugam cafeaua dizolvata si omogenizam. La final, punem nucile si dovlecelul razuit, dar nestors. Dovlecelul il adaugam asa cum este, cu tot cu sucul pe care il lasa. Daca vi se pare ca este prea moale, atunci mai puteti adauga 1-2 linguri de faina.

Punem in formele de briose aluatul si le coacem in cuptorul incins, la 180 grade C, pana cand trec testul scobitorii, in jur de 20 minute.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise