Briose cu cacao si visine

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 12 briose:
  • *190 g faina
  • *150 g zahar
  • *190 ml apa
  • *75 ml ulei
  • *1 si jumatate lingurita praf de copt
  • *1 lingura coaja rasa de lamaie
  • *1/2 fiola esenta de vanilie
  • *1/2 fiola esenta de rom
  • *2 linguri cacao
  • *2-3 pumni de visine (proaspete sau dun compot, fara samburi)

Mod de preparare

Am amestecat ingredientele uscate apoi am adaugat apa, uleiul si esentele si am amestecat cu mixerul pana la omogenizare.

In tava pregatita cu hartie de briose am pus cate o lingura de aluat, cate 2 visine, am acoperit cu inca o lingura de aluat si deasupra am pus cate o visina decor.

Am dat la cuptorul preincalzit pentru 25 min pe foc mediu.

Cand s-au racit, le-am ornat cu zahar praf si glazura rece de la Dr. Oetker.

Daca nu se foloseste glazura de ciocolata, poate fi un delicios desert de post.

Sursa: http://www.bucatarianoastra.com/forum.htm

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise