Briose cu banane si ciocolata a la Violeta's

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7-8 bucati:
  • 30g unt moale
  • 45g zahar alb
  • 45g zahar brun
  • 1 ou
  • 1 banana foarte coapta
  • 60ml lapte
  • 10ml suc lamaie
  • 100g alune, nuci sau migdale
  • 45g ciocolata amaruie zaruri
  • 2 lingurite praf copt
  • 150g faina

Mod de preparare

Amestecati untul cu zaharul, pana se formeaza o crema omogena. Adaugati banana si amestecati bine. Puneti oul, laptele, sucul de lamaie si amestecati. Turnati alunele si ciocolata. La final incorporati faina cu praful de copt, dar nu amestecati prea tare, ci prin rasturnare, pana se omogenizeaza faina in compozitie. Puneti aluatul in forme unse cu ulei, cu foite pentru copt speciale.

Coaceti 25 minute la 180gr C.

Decorati cu crema de ciocolata (smantana dulce incalzita dar nu fermentata in care incorporati ciocolata de buna calitate, neagra), cocos, seminte, sau ce doriti.

Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata

Tort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...

Piftie - racituri - de curcan

Placinta spirala cu spanac si branza in aluat foietaj

Placinta spirala cu spanac si branza in aluat foietaj este o alegere delicioasa pentru o gustare sau chiar pentru o masa...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise