Curmalele, stafidele si merisoarele spalate, se pun de cu seara, fiecare in cate un bol, acoperite cu apa.
Curmalele, stafidele si merisoarele spalate, se pun de cu seara, fiecare in cate un bol, acoperite cu apa. (Doar atat cat sa le acopere ).
In bol, se pun ouale intregi, un praf de sare si aromele si se bat bine cu mixerul, apoi se adauga treptat, uleiul, vinul, curmalele pe care le-am maruntit cu blenderul de mana, apa in care au stat merisoarele si stafidele, apoi adaugam faina integrala treptat, pana obtinem o compozitie ca o smantana groasa. Nu pot masura faina, pentru ca uneori mi se intampla sa pun mai multa apa peste merisoare si stafide. Se scoate mixerul si adaugam merisoarele, nucile maruntite si stafidele, amestecand cu o paleta pana la omogenizare. In forma de briose, se pun cosulete de hartie care in prealabil au fost unse cu ulei, si punem cu lingura compozitie in fiecare cupa ( forma mea de briose are 12 cupe, dar mai am forme separate pe care le folosesc atunci cand imi ies mai multe, cam 15 -16, am zis ca depinde de cata apa am pus la hidratarea merisoarelor si a stafidelor.
Cupele detasabile le pun pe un raft mai jos, intr-o tavita si asa le pun impreuna la cuptorul preincalzit, unde le las la foc mediu, 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea. Dupa ce sunt gata, se scot din cuptor, se lasa 10-15 minute sa se racoreasca, se ung cu miere si se orneaza cu fulgi de migdale. O alta varianta de ornat, inainte de a le pune la cuptor, se presara pe deasupra brioselor, seminte de susan. Sunt foarte gustoase dupa ce s-au racit si dupa cum vedet,i sunt cu adevarat bio .
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise