Briam de legume

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Folosim o varietate de legume:
  • 4 cartofi, 3 dovlecei, 2 vinete, 3-4 ardei verzi, 1 ceapa, 2-3 rosii, facultativ 2 catei usturoi, ulei de masline, sare, piper si facultativ cateva frunze de menta prospata.

Mod de preparare

Spalati si taiati legumele in felii de ce marime doriti. Puneti legumele intr-o tava de cuptor in care ati pus o jumatate de cana de ulei, de preferabil de masline.

Mixati ceapa, usturoiul, rosiile si menta. Turnati acest amestec peste legume.

Adaugati sare si piper dupa gust si o cana cu apa.

Coaceti in cuptorul preincalzit, la o temperatura de 180 de grade timp de 45 minute. Verificati regulat ca legumele sa nu fie prea uscate, in acest caz mai adaugati putina apa.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise