Bors de peste cu pasta (bulion ) de ciusca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 cap si coada de la un crap de2 kg
  • 2 morcovi
  • o telina mica
  • 2 radacini patrunjel
  • 4 cartofi
  • 1 aredei verde
  • 1 aredei rosu
  • 1 ceapa
  • 1L bors
  • 10 buc ciusca
  • 2 linguri bulion sau 2 rosii
  • 1 capatana usturoi
  • leustean verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru
  • 1 lingurita de zahar
  • 3 linguri ulei si facultativ
  • 1 ceasca de orez

Mod de preparare

Fierbem radacinoasele date prin razatoare si ceapa taiata marunt in 2,5 L de apa cu putina sare, se adauga ,apoi, 1/2 din ardeiul verde si 1/2 din ardeiul rosu,taiati fasii , cartofii taiati cuburi si facultativ, orezul. Cand zarzavatul este bine fiert,adaugam borsul clocotit si bucatile de peste si continuam fierberea la foc potrivit.Intre timp preparam pasta de ciusca. Taiem marunt ciusca, cele 2 jumatati de ardei, usturoiul si zarzavatul verde si le pasam la robotul nostru de bucatarie impreuna cu rosiile ( fara pielita ) sau bulionul , adaugand putin busuioc , putin cimbru, sare , piper , lingurita de zahar si uleiul pana obtinem o pasta omogena.Dregem borsul nostru cu pasta de ciusca obtinuta (nu cu toata ) dupa gust.Cand pestele este fiert, se scoate si se poate servi ca rasol cu mujdei de usturoi.Gata, borsul se serveste presurand leustean si patrunjel verde , taiate marunt. POFTA BUNA !!!!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise