Bors de perisoare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 3l ciorba:
  • un piept de pui
  • un ou
  • 2 morcovi
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • 2-3 cepe verzi
  • o ceasca orez
  • 2 linguri bulion
  • 3-4 linguri ulei
  • un cartof mai mare
  • patrunjel
  • cimbru,sare,piper
  • 0.5 l bors

Mod de preparare

Punem apa pe foc cu putina sare. In ea adaugam uleiul, morcovul ,ardeii, cartoful taiate cuburi si ceapa rondele.Cand apa incepe sa fiarba adaugam orezul spalat bine.

Tocam carnea de pui impreuna cu un morcov si putin patrunjel.

O punem intr-un bol si adaugam peste ea un ou,

sare,piper , putin cimbru si un praf de boia dulce.

Ne udam mainile cu apa si modelam perisoarele.

Intr-un vas separat se pune borsul la fiert si se spumeaza. Dupa ce incepe sa fiarba ,adaugam perisoarele una cate una.

Se lasa sa fiarba aprox. 20minute.

Cand legumele si orezul din oala au fiert se adauga bulionul si borsul impreuna cu perisoarele.

Se potriveste gustul cu sare, piper, cimbru. Se mai fierbe 5-10min si se opreste focul.

Deasupra presaram patrunjelul tocat.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise