Bors de gaina cu tocmagi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o gaina grasa de tara;
  • o ceapa;
  • 1-2 morcovi;
  • 1 ardel rosu;
  • 2 rosii coapte;
  • marar/patrunjel;
  • bors de putina ;
  • 1 ou;
  • sare;
  • faina alba;
  • ardel iute(optional);
  • smantana(optional);

Mod de preparare

Se transeaza gaina si se pune la fiert.

Cand incepe sa fiarba se spumeaza bine si se lasa la fiert sub presiune.Dupa 30-40 minute se adauga legumele taiate cubulete.Se pune iar capacul si se mai lasa sa fiarba sub presiune 20 minute.

In acest timp pregatim tocmagii(taiteii de casa).Se framanta un aluat tare dintr-un ou,sare si faina,se intinde o foaie si se taie fideluta.Cand carnea si legumele sunt aproape fierte,se adauga tocmagii ,sare si borsul si se mai fierbe aproximativ 10 minute.Dupa ce se opreste focul,se presara patrunjel verde deasupra.

Se serveste cu ardel iute si dres cu o lingura de smantana dupa preferinta.

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise