Bors de fasole cu afumatura

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 400 gr fasole boabe rosie
  • - 500 gr oase afumate
  • - 2 cepe
  • - 2 morcovi
  • - 1 radacina patrunjel
  • - 1 telina mica
  • - 500 ml bors de putina
  • - sare
  • - 1 conserva rosii
  • - ulei de masline
  • - 1 vtf cutit chimen macinat
  • - 1 lingurita boia dulce
  • - cateva fire de leustean
  • - cateva feliute bacon

Mod de preparare

Fasolea se spala si se lasa la hidratat 2 ore. Se scurge, se pune alta apa curata, un vrf cutit bicarbonat si se pune la fiert pana devine patrunsa.

Oasele afumate se pun la fiert in apa, cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurge apa.

Radacinoasele se curata, se taie cubulete foarte mici si se pun la calit intr-o oala, cu putin ulei de masline. Se adauga fasolea, oasele afumate si 2 l apa fierbinte. Se lasa sa dea intr-un clocot, se adauga rosiile pasate fin, se potriveste gustul cu sare, boia si chimen.

Se adauga borsul fiert separat. Leusteanul se spala si se toaca marunt, se adauga peste bors.

Se lasa acoperit o jumatate de ora inainte de a fi servit.

Borsul se serveste cu felii de bacon rumenit deasupra, ardei iuti sau dupa preferinte!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise