Bomboane Rafaello

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 200 g nuca de cocos plus extra pentru exterior
  • - 200 g lapte praf
  • - 200 g unt
  • - 200 g zahar
  • - zeama de la o jumatate de lamaie
  • - alune prajite, nesarate

Mod de preparare

Puneti untul si zaharul intrun vas pe foc mic pana ce aceastea s-au topit complet.

Cand zaharul si untul s-au topit stingeti focul si adaugati laptele praf, nuca de cocos si zeama de lamaie, amestecand pana se incorporeaza complet. Formati bile de marimea dorita (eu le-am facut cat o nuca) si impingeti o aluna in centru apoi tavaliti prin nuca de cocos. Puteti adauga si putina napolitana faramata in aluat pentru o consistenta mai crocanta.

Procedati astfel pana ce epuizati toata compozitia. Puteti servi imediat sau pastra in frigider intr-un recipient sigilat pentru cateva zile.

POFTA BUNA!!!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise