Bomboane din biscuiti cu visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g biscuiti sau diverse prajituri uscate,
  •  
  • 250 g nuci macinate,
  •  
  • 100 ml rom,
  •  
  • 50 g zahar pudra,
  •  
  • 200 g gem de caise,
  •  
  • coarne sau piersici,
  •  
  • 30g cacao,
  •  
  • un plic cu zahar vanilat,
  •  
  • 100g visine.

Mod de preparare


Visinele se pun, cu o zi inainte, pe un servet de hartie, ca sa se usuce. Biscuitii sau prajiturile uscate se trec prin masina de nuca. Nucile se prajesc, dinainte, in cuptor, apoi se trec prin masina de nuci. Biscuitii, nucile, marmelada, romul, zaharul, cacaua, neaparat cernuta si zaharul vanilat se pun intr-un castron, amestecand bine.

 


Se ia din compozitie, cu lingurita, cate o bucata de marimea a doua visine, aplatizand-o pe palma, se aseaza visina pe ea, apoi compozitia se aduna in jurul visinei si se modeleaza intre palme in forma de bila. Bilele se aseaza una langa alta pe o tava si se lasa sa se usuce. A doua zi se glaseaza cu serbet sau cu glazura de ciocolata.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise