Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente.
Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente.
Intr-o cratita lata, dar nu tare adanca, punem la incalzit uleiul si prajim ceapa taiata marunt ardeiul si morcovul-pe un foc potrivit cateva minute, adaugam ciupercile taiate si telina taiata marunt deasemeni usturoiul si amestecam in continuu ca sa nu se prinda.
Lintea o sfaramam in robot in pulsuri sau o lasati intreaga -dupa dorinta vine adaugata in cratita impreuna cu cutia de rosii sfaramate si dupa ce se amesteca bine, se adauga si paharul de vin si se lasa sa iasa alcoolul din el.
Se adauga 1/2 pahar de apa sau lichid de legume si se adauga bulionul se condimenteaza cu sare coriandru si piper, putin baarat si se lasa sa scada din lichide daca sunt.
Pastele se fierb aparte si se adauga la bolognez si se amesteca bine se lasa 2-3 minute ca sa capete gusturile mancarii, dupa care se serveste cald.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise