Boccacio

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar pudra
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri faina
  • 300 g nuca macinata
  • 1/2 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g mascarpone
  • 1 cana de cafea fiarta concentrata
  • 200 g unt

Mod de preparare

Blatul:

Freci bine zaharul pudra cu galbenusurile. Adaugi 150 g nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt, albusul batut spuma si cele 5 linguri de apa. Amesteca pana la obtinerea unei compozitii omogene. Dai la cuptor pentru 40-45 de minute.

Crema:

Zaharul pudra, zaharul vanilat si untul le freci spuma bine. Adaugi mascarponele si amesteci cu restul compozitiei. Insiropezi blatul cu cafeaua rece.

Pui crema peste blat si deasupra presari restul de 150 g nuca macinata.

Eu am preferat sa pun nuca mai mare pe deasupra,dar fiecare pune cum doreste(tocata,macinata sau zdrobita)

Pofta buna!

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise