Descopera cea mai simpla si usoara reteta de blat de tort, fara separarea oualor! Preparat rapid, pufos, aromat si perfect pentru orice tip de tort.
Preincalzeste cuptorul la 170°C (caldura sus-jos, fara ventilatie).
Tapeteaza tava de 24 cm diametru cu hartie de copt sau unge-o cu unt si presara faina.
Sparge toate ouale intr-un bol mare.
Adauga zaharul si un praf de sare.
Mixeaza ouale si zaharul cu un mixer la viteza mare timp de 8-10 minute, pana cand compozitia devine deschisa la culoare, spumoasa si isi tripleaza volumul. Acest pas este esential pentru un blat pufos.
Cerne faina impreuna cu praful de copt.
Adauga faina in 2-3 transe peste compozitia de oua si zahar.
Foloseste o spatula pentru a incorpora faina, amestecand usor, cu miscari de jos in sus, pentru a pastra aerul din compozitie.
Toarna compozitia in tava pregatita.
Niveleaza usor suprafata cu o spatula.
Coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute. Verifica daca este copt folosind o scobitoare; daca iese curata, blatul este gata.
Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca in tava timp de 10 minute.
Scoate blatul pe un gratar si lasa-l sa se raceasca complet inainte de a-l taia.
Observatii:
Daca folosesti o tava mai mare (26 cm), blatul va fi mai subtire.
Acest blat poate fi feliat in 2-3 straturi, in functie de grosime.
Se insiropeaza perfect si se poate umple cu crema de lamaie, crema de ciocolata, crema de mascarpone sau orice crema va este pe plac. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise