Biscuiti cu usturoi si cartofi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti cu usturoi si cartofi

Ingrediente

  • un cartof mare(doi potriviti),curatat si taiat cubulete,
  • 3-4 catei usturoi curatati,
  • 1/3 cana unt moale(5 linguri),
  • o lingurita de sare,
  • 2 cani de faina alba,
  • 3 lingurite praf de copt,
  • 1/3 cana de lapte.

Mod de preparare

Se pun cartoful si usturoiul la fiert ,se fierbe pana se inmoaie cartoful.Se scurge si se adauga untul si sarea,se paseaza.Intr-un castron mare se combina faina si praful de copt,se adauga cartoful si se amesteca pana cand compozitia devine sfaramicioasa.Se adauga laptele si se amesteca bine.

Se rastoarna aluatul pe o suprafata usor presarata cu faina. Se intinde o foaie groasa(1 cm),se decupeaza cu o forma rotunda. Se pun pe o tava de copt unsa (daca doriti margini crocante ii puneti la distanta 2-4cm, daca doriti margini moi ii puneti unul langa altul).Se coc timp 11-12 min.Se servesc calzi.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise