1. Amestecam faina cu zaharul, sarea, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul pudra.
2. Incorporam apoi apa, banana zdrobita, uleiul si zeama de lamaie framantam pana la obtinerea unui aluat omogen.
3. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il introducem pentro o ora in frigider (daca nu aveti timp puteti sari acest pas).
4. Preincalzim cuptorul la 200 grade C.
5. Taiem cate o felie cu latimea de 2-3 cm din cilindrul de aluat, pe care o rulam (e acelasi procedeu ca la colaci), luam de un capat si rasucim sub forma unei cochili. Eu am facut dintr-o singura felie cate 2 melcisori, depinde de cat de mari ii vreti. ;)
6. Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 10 min.
S-aveti pofta!
Nota!
Daca vreti mai puteti adauga zahar dupa gustul vostru pentru ca nu sunt foarte dulci.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise