Biscuiti cu fructe uscate si suc de clementine

Pornim cuptorul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 100 gr unt nesarat
  • - 400 gr faina
  • - 50 gr cacao pudra
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1 lingurita sare
  • - 250 gr zahar
  • - 2 oua
  • - 150 gr nuca + migdale taiate grosier
  • - 100 gr stafide
  • - sucul de la 3 clementine

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180 grade si il lasam sa se incalzeasca bine.

Untul il batem impreuna cu zaharul si sarea pana cand se face ca si o crema si nu se mai simte zaharul. Se adauga ouale unul cate unul.

Pe rand punem in compozitie sucul de clementine (aprox 70ml ) faina, cacao, praful de copt si omogenizam. Trebuie sa avem un aluat moale dar pe care s ail putem modela.

La final adaugam nucile si migdalele ( eu le-am prajit putin inainte) taiate grosier si stafidele. Incorporam.

Pe o tava de copt punem hartie de copt cerata si formam din aluatul obtinut un sul cu diametru de 8 cm, aproximativ.

Punem tava in cuptorul incins si coacem la 180 grade C, pentru aproximativ 25 minute .

Dupa scurgerea timpului, scoatem tava din cuptor si lasam la racit pentru 10 minute.

Cu un cutit zimtat care taie bine, taiem biscuitii in fasii cam de 1 cm grosime si ii asezam din nou pe tava. Ii dam din nou la cuptorul incins la 180 grade C, pentru inca 5-10 minute.

Biscuitii vor fi crocanti la exterior si usor umezi in interior.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise