Biscuiti cu dulceata de coaja de portocale

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 fiole esenta vanilie
  • 200 g unt
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 70 g iaurt simplu
  • 2-3 linguri dulceata de coaja de portocale
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Oul, zaharul si sarea se bat pana se albesc. Apoi se adauga vanilia, praful de copt stins cu zeama de lamaie, iaurtul si dulceata, si se amesteca bine dupa care se adauga faina. Se framanta si se adauga faina pana devine o coca elastica ca o plastilina ca si densitate. Se da la frigider aprox. 15-20 minute dupa care se scoate, se intinde foi subtiri si se taie cu forme de biscuiti sau cu un pahar cu marginea subtire. Se dau la cuptor pana se rumenesc. Eu mai adaug si cacao cateodata dar mai rar ca in general fac pt copil.

Sunt ideali pentru copii!!!

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise