Biscuiti cu chimen si parmezan

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 90 gr parmezan
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingurita rasa sare fina
  • 300 gr faina

Mod de preparare

Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu oul.

Adaugam sarea, boiaua dulce si chimenul.

Parmezanul il dam pe raztoarea mica, il incorporam si pe el. Aveti grija ca parmezanul este saratel, sa nu scapati mai mult sau puteti pune mai putina sare.

Cernem faina, o punem treptat in compozitie, mixam.

Cand nu mai putem folosi mixerul, amestecam cu mainile.

Punem aluatul in folie, il dam 20-30 de minute la frigider.

Dupa ce trece acest timp, presaram faina pe masa de lucru, scoatem aluatul.

Rupem cam jumatate din el, intindem o foaie potrivit de groasa, decupam biscuitii.

Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putina distanta intre ei.

Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 10-12 minute, cat se rumenesc usor deasupra. La fel procedam si cu restul de aluat.

Cand sunt gata, ii scoatem din tava intr-o cutie metalica cu capac, ii lasam sa se raceasca, apoi punem si capacul.

Din aceasta cantitate va ies cam 55-60 de bucati.

Pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise